Samosai su soja

Vakar visą dieną svajojau apie samosus su soja. Dievaži, tai pats mėgstamiausias mano patiekalas. Šiandien, valgydamas penktą šviežutėlį samosėlį prisiminiau jog yra žmonių kurie nežino kas tai per daiktas ir kaip jį pagaminti. Taigi tokiems nesusipratėliams trumpas šio dangiško skanėsto receptas.

Mums reikia:

4 stiklinių miltų;

3-4 stiklinių vandens;

pakelio sviesto;

pakelio sojų faršo;

kario, imbiero, smulkintų gvazdikėlių.

Išlydome sviestą ir supilame jį į miltus. Gerai išmaišome. Tada pilame vandenį ir gerai išminkome tešlą į vientisą masę.

Sojas verdame pasūdytame vandenyje apie penkiolika minučių. Išvirtas sojas nusausiname ir beriame turimus prieskonius. Daugiausia reikės kario, apie 3-4 šaukštelių, galima daugiau (pagal skonį), šiek tiek imbiero bei smulkintų gvazdikėlių. paruošta soja

Tešlos masę daliname į dešimt rutuliukų kuriuos iškočiojame iki blyno formos, pjauname perpus ir į kiekvieną pusblynį prikemšame sojos. Soją gražiai apgaubiame tešlaite. Iš viso gaunasi apie 20 samosų.

Kepti galima orkaitėje, laiką nustatyt sunkoka, pagal temperatūrą kepi ir matai ar jau iškepė : ) o šiaip teisingiausia būtų kepti riebaluose, keptuvėje. Tai tiek. Skanaus! Baisiausia skanu samosus pasigardint Heinz kečupu. Jammy!

samosai gatavi, skanaus

Reklama

8 Responses to “Samosai su soja”

  1. Geriausi kulinarai yra vyrai!:)
    Šitas receptėlis bus įtrauktas į “Receptų knygą”:D

    • Siūlau tris šiek tiek realesnes alternatyvas:
      1) “geriausi kulinarai” yra vyrai.
      2) geriausi kulinarai yra vyrai?!?!
      3) geriausi yra vyrai.

      🙂

  2. ne nu..taigi cia paslaptis,…

  3. jei jau as skaitau :D…tai vadinasi ir FTB..

  4. Nieko panasaus i Samosa! Tesla turi buti traskut traskutele o ne cia kazkokia blynine!

    • Nieko panašaus į draugišką komentarą!kam čia tas lietuviškas pseudosarkazmas- niekas nedraudžia paimt ir parašyt tikslų receptą kokia turi būti tešla 🙂

Trackbacks

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: