Kaip “gaivinamas“ Vilniaus centras

Šiandien perskaitęs šį: http://www.delfi.lt/news/economy/automoto/article.php?id=33286273 straipsnį negalėjau patikėt tokiu sprendimu. Miesto centras JAU BUVO gaivinamas – fantastiškas jausmas užliedavo skriejant dviračiu pro sekmadieninį ūkininkų turgelį ir šiaip visada smagu pasidžiaugti ramiu pasivaikščiojimu ir štai tau…sprendimas…

Vienu žodžiu genialiai Vilniaus valdžiai turiu dar kelis pasiūlymus:

1. Sereikiškių parko rekonstrukcija. Parkas akivaizdžiai per didelis. Reikia mažinti parką, leidžiant į jį įvažiuoti automobiliams bei pusė parko panaudoti jų stovėjimo aikštelei.

2. Katedros aikštė per didelė ir jai trūksta funkcionalumo. Leisti Katedros aikštėje parkuotis automobiliams arba padaryti joje žiedą, jungiantį Gedimino prospektą ir Pilies gatvę, kurioje panaikinti pėsčiųjų eismą.

3. Gedimino kalne iškasti kelių aukštų požeminius garažus.

4. Pastatyti automobiliams skirtą tiltą jungiantį Gedimino kalną ir Trijų kryžių kalną, kad keliautojai galėtų neišlipdami iš mašinos pasiekti šias įžymiąsias vietas.

5. Baltąjį tiltą perkvalifikuoti į automobiliams skirtą tiltą. Pėstiesiems duoti gumines valtis ir skatinti juos persikelti per Nerį tik vandens transportu.

6. Visiškai uždrausti dviračių eismą. Dviračius paskelbti šetono išradimu, vykdyti dviračių naikinimo egzekucijas, persekioti dviratininkus ir bausti juos įdarbinant kelininkais.

7. Pėsčiųjų eismą apriboti ir įvesti komendanto valandas, kuomet mieste pėsčiomis eiti draudžiama, galima tik važiuoti automobiliu.

8. Skatinti automobilių pardavimus su šūkiu “Kiekvienam piliečiui po du automobilius!“.

ir t.t.

ps. Esu atviras pasiūlymams kurti strategijas savivaldybėms.

5 Komentaras to “Kaip “gaivinamas“ Vilniaus centras”

  1. nerealu. aš kaip tik rašau straipsnį, išsityčiojantį iš panašių pasiūlymų. kur tau jį būtų galima atsiųst? ar tikrai atviras pasiūlymams? pasiūlymas labai paprastas.

  2. Dar liko ir Kalnų bei Vingio parkus “atgaivinti“.

    • Net neabejoju kad puls ir juos gaivinti, čia tik laiko klausimas. O kad pasiūlymai bus adekvačiai genialūs pastarajam taip pat abejonių nekyla…

  3. Ha ha, kaip gerai, kad po liūdnosios dalies buvo tavoji. Kur mes einame????

Parašykite komentarą